Joomla project supported by everest poker review.

 

Greece comprehensively

DAMAHECRE

 

loutraki

loutraki2

1αφισα 24 μαρτιου 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας προσκαλεί το χορευτικό σας συγκρότημα στο 5ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα πραγματοποιηθεί στην Γλώσσα Σκοπέλου 13-16 Ιουλίου 2017, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου. Τα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να αποδεχτούν τους όρους συμμετοχής και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 13 Ιουλίου:

 • Αναχώρηση από το λιμάνι (Βόλος- Μαντούδι –Άγιος Κωνσταντίνος- Θεσσαλονίκη)
 • Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια
 • Ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση
 • Επίσκεψη στο γραφικό χωριό της Γλώσσας
 • Καλωσόρισμα των χορευτικών συγκροτημάτων, παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών Σκοπέλου.

Παρασκευή 14 Ιουλίου:

 • Μπάνιο στην παραλία του “mammamia” καστάνι
 • Ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση
 • Έναρξη του φεστιβάλ, παρέλαση, πρώτη παράσταση χορευτικών ομάδων
 • Μπουφές -γλέντι στον χώρο του φεστιβάλ

Σάββατο 15 Ιουλίου:  

 • Ξενάγηση στη χώρα της Σκοπέλου, επίσκεψη στα μουσεία, ελεύθερος χρόνος για ψώνια και καφεδάκι-φαγητό
 • Επιστροφή, ξεκούραση
 • Δεύτερη παράσταση χορευτικών ομάδων
 • Μπουφές - γλέντι στον χώρο του φεστιβάλ

Κυριακή 16 Ιουλίου:

 • Ελεύθερος χρόνος
 • Αναχώρηση για (Βόλος- Μαντούδι –Άγιος Κωνσταντίνος -Θεσσαλονίκη)

Όροι και αίτηση συμμετοχής για το 5ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Γλώσσας Σκοπέλου 13-16 Ιουλίου 2017

Άρθρο 1

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας ιδρύθηκε το 1982, ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στη Γλώσσα Σκοπέλου και έχει ως σκοπό την διάσωση και διατήρηση των στοιχείων του παραδοσιακού μας πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με σκοπό να αναδείξει τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου, κι όλοι μαζί να επικοινωνήσουμε με τους προγονούς μας μέσα από τα βήματα του χορού.

Άρθρο 2

Τα χορευτικά συγκρότημα παραδοσιακών χορών εντός ή εκτός Ελλάδας που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να μας σταλεί στο email του συλλόγου. Είναι σημαντικό να συμπληρώνονται πλήρως τα ζητούμενα πεδία διότι τα στοιχεία που θα έχουν δηλωθεί θα χρησιμοποιηθούν για προωθητικούς και διοργανωτικούς σκοπούς  του Φεστιβάλ. Ο αριθμός των μελών κάθε αποστολής δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 25 άτομα χορευτών και συνοδών. Οι χορευτές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 και το μέγιστο 20 επί σκηνής. Το κάθε χορευτικό συγκρότημα θα παρουσιάσει ένα χορευτικό πρόγραμμα ή έθιμο μέγιστης διάρκειας 20 λεπτών για μια βραδιά, η οποία θα καθοριστεί από τους οργανωτές του φεστιβάλ βάση των χορευτικών περιοχών.

Άρθρο 3

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται στα 140€ για αναχώρηση από Βόλο και Μαντούδι, στα 150€ από Άγιο Κωνσταντίνο και Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει:

 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
 • Διαμονή για τρία βράδια σε δίκλινα, τρίκλινα δωμάτια ή τετράκλινα διαμερίσματα στις παραθαλάσσιες περιοχές Λουτράκι και Νέο Κλήμα
 • Γλέντι – μπουφές μετά τις χορευτικές παραστάσεις
 • Αναμνηστικό μπλουζάκι σε κάθε χορευτή
 • Μετακινήσεις με πούλμαν εντός του νησιού
 • Επαγγελματική ορχήστρα η οποία κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης μαζί της θα μπορέσει να καλύψει μουσικά την παρουσίαση σας. Απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσίαση των χορευτικών ομάδων να είναι με ζωντανή ορχήστρα.
 • Τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να έρθουν με δικό τους πούλμαν, αναλαμβάνουμε κατόπιν συνεννόησης πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του λεωφορείου και του οδηγού καθώς και την διαμονή του, με την υποχρέωση να ακολουθούν πλήρως το πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και στη περίπτωση που θα υπάρχουν κενές θέσεις στο πούλμαν τους θα έχουν την δέσμευση να μεταφέρουν κι άλλους χορευτές.

Άρθρο 4

Κάθε χορευτικό συγκρότημα που επιθυμεί να συμμετάσχει θα πρέπει να αποστείλει την αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ μέχρι της 30 Απριλίου 2017. Τα συγκροτήματα θα επιλεχτούν βάση της χρονολογικής σειράς υποβολής της αίτησης και των περιοχών που εκπροσωπούν και παρουσιάζουν επί σκηνής, ώστε να υπάρχει συμμετοχή από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Οι ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρων για το Φεστιβάλ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους διοργανωτές, θα πρέπει να καταθέσουν την προκαταβολή όπου ισούται με το 40% επί του συνολικού κόστους, έως της 15 Μαΐου 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που θα σας δοθεί, ώστε να κατοχυρωθεί οριστικά η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Το υπόλοιπο 60% της συμμετοχής θα κατατεθεί έως τις 30 Ιουνίου λίγες ημέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ ή θα εξοφληθεί με την άφιξη σας στο νησί. Σε περίπτωση ακύρωσης χορευτικής ομάδας ή μείωση ατόμων που έχουν δηλώσει συμμέτοχη η προκαταβολή δεν επιστρέφεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την υπόλοιπη ομάδα, η αντικατάσταση προσώπων κατόπιν συνεννοήσεις μπορεί να γίνει ελεύθερα χωρίς να χαθεί η προκαταβολή.

Άρθρο 5

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο ανοιχτό γήπεδο σχολείων Γλώσσας. Θα παρέχεται αίθουσα για κάθε συγκρότημα όπου θα μπορούν να αλλάξουν και να φυλάξουν τα προσωπικά τους αντικείμενα κατά την διάρκεια της παράστασης. Στην αίθουσα θα υπάρχουν νερά για κάθε χορευτή.

Άρθρο 6

Το φεστιβάλ ενδέχεται να μετακινηθεί κατά μια μέρα πριν ή μετά, σε περίπτωση που τα δρομολόγια των πλοίων δεν συμπίπτουν με τις ημέρες του φεστιβάλ.

       Δηλώσεις συμμετοχής στο email: pesglossa@gmail.com

Τηλ. επικοινωνίας:

Σπύρου Μαρία 6972112750

Καλλιανού Αλεξάνδρα 6979523608

Site Πολιτιστικού Συλλόγου: pesglossa.gr

Delphi

Ενωση Ελληνων Ρουμανιας
http://www.uniunea-elena.ro
E-mail: uersediu@yahoo.com
Tel: +40 21-317.98.74

 

DEAR FOLKLORE FRIENDS
WE ARE FROM GREECE AND ORGANIZE THIS FESTIVALS:
1.CORFU ISLAND 17-20 JUNE 2016
2.NAFPAKTOS CITY 1-7 JULY 2016
3.AGRINIO CITY 24-28 AUGUST 2016
PLEASE IF YOU INTERESTING WRITE US TO SEND THE CONDITIONS.
HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!

THE FESTIVALS ORGANIZATION

 

The CID Panorama
a program of the
International Dance Council CID, the official organization for dance world wide
www.cid-portal.org www.cid-world.org